2023-12-19 | PRESSITEADE

Bjelini kõvendatud puitpõrandad ning uus Rigid Core kollektsioon, mis on toodetud Välinge Innovation patenteeritud tehnoloogiate abil, kandideerivad selle aasta Green Collection Award auhinnale.  Auhind antakse välja Domtex-i, kui ühe hinnatuima põrandakattetööstuse messi, raames. Green Collection Award auhinnaga tunnustatakse erakordselt keskkonnasõbralikke tooteid, vastutustundlikke tootmisprotsesse ja säästvatele tavadele pühendunud ettevõtteid.

„Meil on au saada tunnustust säästvamate põrandakatete tootmisel tehtud jõupingutuste eest,“ ütleb Fredrik Alfredsson, Bjelini ülemaailmne müügijuht. “Meie ettevõte rajati jätkusuutlikule leiutisele ning innovatsioon ja positiivse mõju loomine on jätkuvalt meie äriotsuste lahutamatu osa.”

Kõvendatud puitpõrandatele annab tugevuse patenteeritud Woodura® tehnoloogia, mis tagab, et need on 100% ehtsad puitpõrandad, mis sobivad nii elu- kui ka äripindadele – on kolm korda kõvemad, kui traditsioonilised puitpõrandad, kasutades samal ajal vaid kümnendikku toorainest. See tähendab, et see põrandakate mitte ainult ei säilita metsas puid, vaid pakub ka erakordset vastupidavust toote pikemaks kasutuseaks.

Bjelini uuel, esmaklassilisel Rigid Core põrandakattel on tipptasemel Liteback®-tehnoloogia, mis muudab need elastsed põrandad traditsiooniliste alternatiividega võrreldes kuni 20% kergemaks. See vähendab CO2 heitkoguseid väiksema materjalikulu ja tõhusama transpordi kaudu, muutes samal ajal põrandad kergemaks, hõlpsamini käsitsetavaks ja paremini heli neelavamaks.

Mõlemad tootesarjad on veekindla 5G Dry® põrandalukustus tehnoloogiaga, mis tagab põrandate hõlpsa paigaldamise ja lahtivõtmise – juhtudel, kui põrandakatet soovitakse teisaldada ja uuesti kasutada. Veekindlad ühendused tagavad ka selle, et läbi ühenduskohtade ei leki vesi aluspõrandale, mis suurendab nende vastupidavust.

Green Collection Award auhind tõstab esile parimaid tavasid mitmes jätkusuutlikkuse valdkonnas: keskkonnasõbralikud tooted, tervislikud tooted, sotsiaalne vastutus ja jätkusuutlik tootmine. Võitja valib välja žürii ja see kuulutatakse välja Domotex-i põrandakatete messi raames Saksamaal Hannoveris 11.-14. jaanuaril 2024.